Figyelem!

A weboldalon található információk, szolgáltatások nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, minden esetben fordulj szakorvoshoz!

Kövess minket Facebook-on

Akikkel együtt dolgozunk:

Köszönjük támogatásukat:

Száraz, berepedezett bőr

Bőr és köröm problémák

Egyes daganatellenes szerek alkalmazásakor bőr- és körömproblémák is jelentkezhetnek. Ezek lehetnek pirosság, kiütések, viszketés, hámlás, a köröm sáragása, töredezése, esetleg vonalkák megjelenése a felszínén. A legnagyobb problémát a bőr szárazsága jelenti, ami később a berepedéshez, végül pedig kisebesedéshez vezet. Ez a probléma leginkább az ujjak végét és a talpat érinti. A bőr berepedése és sebesedése nagy fájdalommal járhat, ami akár az olyan
egyszerű dolgok elvégzésében is akadályt jelenthet, mint a cipő befűzése, vagy a toll megfogása.

  • Ha ilyen tünetek jelentkeznek jobb kerülni a hosszú, forró fürdőt és a szárító hatású  fürdőkészítményeket.
  • Ajánlatos inkább speciális betegfürdetőt, vagy gyógyhatású szappant használni, melyek kíméletesen tisztítják a bőrt.
  • Fürdés után minden alkalommal kenjük be a problémás bőrterületet ápolókrémmel.
  • Ha a kezelésnél felmerül az ilyen mellékhatás lehetősége, érdemes már előre elkezdeni a bőr megfelelő ápolását. Intenzív bőrápoló krémmel és körömápoló olaj használatával enyhíthető a kéz és a körömágy kiszáradása, valamint a köröm erős töredezése. Ha a tünetek súlyosbodnak, és fájdalmas sebek kezdenek megjelenni, naponta többször alkalmazott hámosító krémmel segíthetjük a bőr folyamatos regenerálódását.
Honlap készítés