Rólunk

Amikor valaki egy rosszindulatú daganatos betegség diagnózisával szembesül, rendkívül nehéz helyzetbe kerül. Vizsgálatok követik egymást, műtétekről, kezelésekről kell dönteni, miközben legtöbbször talán nem is érti a beteg, hogy mi történik. Sok esetben éppen ez fordítja a beteget, és a jót akaró hozzátartozókat olyan interneten fellelhető információforrásokhoz, melyek nem felelnek meg a szakmai követelményeknek, nem alkalmasak a daganatos betegek speciális igényeinek kielégítésre, téves
információkat adnak, amiknek akár káros hatásai is lehetnek a beteg állapotára, a kezelés kimenetelére és a gyógyulásra.

Ebben a nehéz helyzetben a betegeknek és a hozzátartozóknak is szükségük van megfelelő támogatásra, ami leveszi a tehetetlenség terhét, segít megőrizni egy olyan életminőséget, ami megkönnyíti a mindennapokat, segíti a kezeléseket, és javítja a túlélés esélyét, úgy, hogy közben nem okoz károkat.
Alapítványunk éppen ezzel a céllal hozta létre a “Van Holnap” központot. Célunk, hogy hiteles, szakmailag minden szempontból megfelelő ismereteket adjunk a betegek kezébe, aminek segítségével sokkal tudatosabban vehetnek részt a gyógyulás folyamatában, ők maguk is részesei lehetnek, nem csak elszenvedői.
Központunk kiemelt tevékenységünk a táplálásterápia, mely teljes mértékben személyre szabott támogatást nyújt a diagnózistól egészen az onkológiai kezelések végéig. Ebben a helyzetben kiemelten fontos szerepe van a megfelelő életmódnak, aminek szerves része a megfelelő táplálkozás. A táplálkozásnak fontos szerepe van a kezelések hatékonyságában, az életminőség és a jó fizikai állapot megtartásában, valamint a túlélésben is. Betegeink és hozzátartozóik nem csak részt vesznek a tanácsadásokon, hanem a szakértőnk által kidolgozott programnak köszönhetően olyan speciálisan személyre szabott anyagokat kapnak a kezükbe, melyek a későbbiekben otthon is folyamatos segítséget nyújthatnak, ha szükség van rá.

HITELESSÉG

Tevékenységünk során rendkívül fontosnak tartjuk a hiteles tájékoztatást. Éppen ezért programjaink szervezésében és kiadványaink elkészítésében is kiemelt szerepet kapnak szakembereink.

Állandó segítőink:

Dr. Petrányi Ágota, klinikai onkológus, sugárterápiás orvos, radiológus

Brjeska Mónika, dietetikus

Dr. Cornides Ágnes, BFKH Népegészségügyi Főosztály, Szűrési koordinátor

Horváth Katalin Beatrix, sztómaterápiás nővér, a MASZNE elnöke


KURATÓRIUM

Dr. Petrányi Ágota, elnök

Koppány-Kocsis Györgyi

Brjeska DóraADATOK

Nyilvántartási szám: 01-01-0011408

Székhely: 1126 Budapest, Németvölgyi út 12. (nem iroda)

Levelezési cím: 1114 Budapest, Orlay utca 3.

Adószám: 18217782-1-43

Bankszámlaszám: Budapest Bank: HU79 10101535 - 34035500 - 01003008

Közhasznúsági fokozata: Közhasznú

Bírósági végzés száma: 7.PK.60.367/2011/6. szám

Az Alapítvány névváltoztatási kérelme a Fővárosi Törvényszék 7.Pk.60.367/2011/36. számú végzése alapján 2020. február 7-én jogerőre emelkedett.
Az Alapítvány új elnevezése: Van Holnap! Daganatos Betegeket és Sztómaviselőket Segítő Alapítvány
A szervezet rövidített neve: Van Holnap! Alapítvány