Rólunk

Amikor valaki egy rosszindulatú daganatos betegség diagnózisával szembesül, rendkívül nehéz helyzetbe kerül. Vizsgálatok követik egymást, műtétekről, kezelésekről kell dönteni, miközben legtöbbször talán nem is érti a beteg, hogy mi történik. Sok esetben éppen ez fordítja a beteget, és a jót akaró hozzátartozókat olyan interneten fellelhető információforrásokhoz, melyek nem felelnek meg a szakmai követelményeknek, nem alkalmasak a daganatos betegek speciális igényeinek kielégítésre, téves
információkat adnak, amiknek akár káros hatásai is lehetnek a beteg állapotára, a kezelés kimenetelére és a gyógyulásra.

Ebben a nehéz helyzetben a betegeknek és a hozzátartozóknak is szükségük van megfelelő támogatásra, ami leveszi a tehetetlenség terhét, segít megőrizni egy olyan életminőséget, ami megkönnyíti a mindennapokat, segíti a kezeléseket, és javítja a túlélés esélyét, úgy, hogy közben nem okoz károkat.
Alapítványunk éppen ezzel a céllal hozta létre a “Van Holnap” központot. Célunk, hogy hiteles, szakmailag minden szempontból megfelelő ismereteket adjunk a betegek kezébe, aminek segítségével sokkal tudatosabban vehetnek részt a gyógyulás folyamatában, ők maguk is részesei lehetnek, nem csak elszenvedői.

TEVÉKENYSÉGÜNK

Központunk kiemelt tevékenységünk a táplálásterápia, mely teljes mértékben személyre szabott támogatást nyújt a diagnózistól egészen az onkológiai kezelések végéig. Ebben a helyzetben kiemelten fontos szerepe van a megfelelő életmódnak, aminek szerves része a megfelelő táplálkozás. A táplálkozásnak fontos szerepe van a kezelések hatékonyságában, az életminőség és a jó fizikai állapot megtartásában, valamint a túlélésben is. 

A speciális gyógytorna képzett, a témában jártas szakember segítségével, és az állapotnak megfelelő aktivitás, sport, rendkívül fontos az életminőség javításában, és a hosszútávú megtartásában. Programjaink és kiadványaink segítséget nyújtanak az új, egészségtámogató étrend kialakításában.

Komplex támogatási programunk részei a rendszeresen szervezett onkopszichológiai támogató és rehabilitációs programok. 

Fontos az onkológiai támogatás, megbeszélés, ezért irodánkban lehetőség van onkológiai konzultáción részt venni.


HITELESSÉG

Tevékenységünk során rendkívül fontosnak tartjuk a hiteles tájékoztatást. Éppen ezért programjaink szervezésében és kiadványaink elkészítésében is kiemelt szerepet kapnak szakembereink.

SZAKMAI CSAPATUNK

Dr. Petrányi Ágota, klinikai onkológus, sugárterápiás orvos, radiológus

Brjeska Mónika, dietetikus

Dr. Deák Pál Ákos, intervenciós radiológus

Dr. Nagy Margit Andrea, szakgyógyszerész

Dr. Cornides Ágnes, BFKH Népegészségügyi Főosztály, Szűrési koordinátor

Horváth Katalin Beatrix, sztómaterápiás nővér, a MASZNE elnöke


KURATÓRIUM

Dr. Petrányi Ágota, elnök

Koppány-Kocsis Györgyi

Brjeska Dóra
ADATOK

Nyilvántartási szám: 01-01-0011408

Székhely: 1126 Budapest, Németvölgyi út 12. (nem iroda)

Levelezési cím: 1114 Budapest, Orlay utca 3.

Adószám: 18217782-1-43

Bankszámlaszám:

K&H Bank

HU42 10400872 - 50527087 - 71651002

Közhasznúsági fokozata: Közhasznú


Bírósági végzés száma: 7.PK.60.367/2011/6. szám

Az Alapítvány névváltoztatási kérelme a Fővárosi Törvényszék 7.Pk.60.367/2011/36. számú végzése alapján 2020. február 7-én jogerőre emelkedett.
Az Alapítvány új elnevezése: Van Holnap! Daganatos Betegeket és Sztómaviselőket Segítő Alapítvány
A szervezet rövidített neve: Van Holnap! Alapítvány