Felhasználási feltételek

Tájékoztató szervezeteknek, hivataloknak

Mi is az a kék nap?

A Legyen egy Kék Napod! program egy figyelemfelkeltő megmozdulás. Célja, hogy legyen egy nap, amikor együtt hívjuk fel a figyelmet a vastagbélrákra. Beszéljünk róla, döntsük le a tabukat.

Ezen a napon ünnepeljük a túlélőket, azok bátorságát, akik harcolnak a betegséggel, és emlékezzünk azokra, akiket magával ragadott a szörnyű kór.

Ezen a napon öltözzünk minél többen kékbe, hogy megmutassuk, mindannyian együtt harcolunk a vastagbélrák ellen, mert együtt tehetünk ellene.

A programban résztvevők feladata megmutatni támogatásukat, bemutatni a betegséget, felhívni a figyelmet a szűrési lehetőségekre, és azok fontosságára.

Jelképe

A kék csillag a vastag- és végbélrák nemzetközi jelképe. Szimbolizálja azok emlékét, akiket elvitt a betegség, és akik még reménnyel néznek egy rák nélküli jövő elé.

A kék csillag szabadon felhasználható, amennyiben felhasználása megfelel a kék csillag szellemiségének és céljainak.

 

Csatlakozz te is, rendezd meg a saját kék napod!

Hogyan csatlakozhatsz?

Örülnénk, ha minél több kisebb-nagyobb város csatlakozna a megmozduláshoz, hogy idén az egész országot kékbe öltöztethessük ezen a napon!

Ha te is szeretnéd megrendezni a városod Legyen egy Kék Napod! programját, kérjük, hogy a rendezvény előtt legkésőbb egy hónappal, vagyis 2015. február 6.-ig küldd el nekünk terveidet, a következők figyelembevételével:

Az elnevezés használatának engedélyhez szükséges: a program részletes tervei, helyszín, időpont, célcsoport, reklám- és promóciós anyagok, szórólapok tervei, stb.

– A beadott tervekre 15 napon belül választ adunk. Amennyiben a program valamely része nem felel meg a feltételeknek, lehetőség van módosított anyag beadására.

– Ha a megrendezett rendezvény valamely eleme eltér az engedélyezettől, a Btk. ide vonatkozó rendelkezései irányadók. Az engedély csak az adott évben megrendezésre kerülő programra érvényes.

– Szervező köteles a kampányról fotókat készíteni melyeket e-mailben megküld az alapítvány címére, a rendezvényt követően egy héten belül.

– A védjegy tulajdonosát, mint a program elindítóját kell megnevezni, feltüntetni.

Amire mindenképp figyelj a tervezésnél:

– a kampány témája kizárólag a vastag- és végbélrák, mint betegség lehet

– nem tartalmazhat termék vagy szolgáltatás reklámot

– a promóciós és reklámtermékek csak a jó ízlést nem sértő termékek lehetnek

– a felvilágosító kiadványok szövege nem tartalmazhat megtévesztő, valótlan állítást

– a felhasznált illusztrációk nem lehetnek sértő, visszataszító jellegűek

Amennyiben a szervező igényli, online formában, lógóval megszerkesztve eljuttatjuk részére a program hivatalos szórólap tervét, melyet az engedélyezett rendezvényen felhasználhat.

A Legyen egy Kék Napod! szlogen használata csak a program jóváhagyása után, a Van Holnap! Zsákos Alapítvány írásos jóváhagyása után lehetséges.

Minden szórólapot, tájékoztatót mely a rendezvényen felhasználásra kerül, a program szakmai támogatójának ellenőrzésén kell, hogy átessen, hogy minden szempontból szakmailag megfelelő, hiteles információk juthassanak el az érdeklődőkhöz.

Felhasználó köteles a programon kívül minden olyan eseményről, előadásról, interjúról a védjegytulajdonost tájékoztatni, melyben a program említésre kerül, ezek anyagát előzőleg engedélyeztetni köteles.

Megjelenések

Minden évben több sajtóanyag és közlemény kerül ki a nyomtatott és online újságok, magazin oldalaira a programmal kapcsolatban, melyekben minden engedéllyel csatlakozott program szerepel.

A programok az alapítvány Facebook oldalán is bemutatásra kerülnek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legközelebbi eseményt.

Kapcsolat

További információk és képek küldése:

zsakos@vanholnap.eu

06 30 544 23 66

Figyelem!

A Legyen egy Kék Napod! szlogen védjegy oltalom alatt áll, a Van Holnap! Zsákos Alapítvány kizárólagos tulajdona. Felhasználása feltételekhez és engedélyhez kötött.

Oltalmi idő kezdete: 2012. május 16.

1997. évi XI. törvény

a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról

  1. § (1) A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosultnak kizárólagos joga van a védjegy használatára.

(2) A kizárólagos használati jog alapján a védjegyjogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedélye nélkül gazdasági tevékenység körében használ

  1. a) a védjeggyel azonos megjelölést olyan árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek azonosak a védjegy árujegyzékében szereplőkkel;
  2. b) olyan megjelölést, amelyet a fogyasztók a védjeggyel összetéveszthetnek a megjelölés és a védjegy azonossága vagy hasonlósága, valamint az érintett áruk, illetve szolgáltatások azonossága vagy hasonlósága miatt; vagy
  3. c) a védjeggyel azonos vagy ahhoz hasonló megjelölést a védjegy árujegyzékében szereplőkkel nem azonos vagy azokhoz nem hasonló árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, feltéve, hogy a védjegy belföldön jóhírnevet élvez, és a megjelölés alapos ok nélkül történő használata sértené vagy tisztességtelenül kihasználná a védjegy megkülönböztető képességét vagy jóhírnevét.
Webáruház készítés