Figyelem!

A weboldalon található információk, szolgáltatások nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, minden esetben fordulj szakorvoshoz!

Kövess minket Facebook-on

Akikkel együtt dolgozunk:

Köszönjük támogatásukat:

Hányinger, hányás


Hányinger, hányás

A kezelések hatására fellépő hányinger vagy hányás nagyon megkeserítheti a beteg mindennapjait. Hányinger esetén csökkenhet az étvágy, aminek az oka főleg a hányástól való félelem, hányás esetén pedig csökken a tápanyagok felvétele is, amit azonnal pótolni kell megfelelő folyadékpótlással.

  • Ebben az esetben könnyű ételek fogyasztása javasolt, mint például keksz,
    joghurt, főtt burgonya, rizs vagy sült csirke, amik nem viselik meg a gyomrot.
  • Inkább kevesebb fűszert használjunk az ételek elkészítésekor, mert a túl sok fűszer, a sok zsír, vagy a nagyon édes étel erősítheti a tüneteket.
  • Ha a hányinger és a hányás mellett egyáltalán nem tud a beteg enni, akkor a fő étkezések pótlására használhatunk ízesített tápszereket. Segítségükkel megfelelő mennyiségű, és minőségű tápanyag tud a szervezetbe jutni, így megelőzhetjük a nagyfokú fogyást.
  • A hideg, tejes vagy joghurtos turmixok nagyon jól enyhíthetik a tüneteket, és tápanyagokban is gazdagok.
  • Nagyon hatékony segítség lehet a gyömbér. Az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. A hányinger mellett a hasmenés kezelésében is rendkívül jó hatású. Nem csak gyomornyugtató hatású, de a bélgörcsöket is gyorsan és kíméletesen tudja orvosolni. Az ételekhez fűszerként adva, vagy teaként segít megakadályozni a bélgázok kialakulását is.

 

Honlap készítés